1 av 2
Niklas Cserhalmi ser fram emot att utveckla museets turnéverksamhet, säger han. Foto: Pontus Lundahl/Scanpix
2 av 2
Norrköping

Arbetets museum får ny chef

Det blir Niklas Cserhalmi som tar över posten som museidirektör när Arbetets museums nuvarande chef, Anders Lindh, går i pension. Cserhalmi har arbetat på museet sedan 2005.

Niklas Cserhalmi fungerar idag som biträdande museidirektör och förmedlingschef med ansvar för utställningarna och den pedagogiska verksamheten.

– Som förmedlingschef har jag varit delaktig i de beslut som har tagits för museets närmaste framtid och den kursen avser jag att följa. Jag tycker att de kärnvärden som museet har arbetat med sedan starten 1991,  genus, etnicitet och underifrånperspektiv, gör museet till den mest spännande arbetsplatsen i museisverige.

Cserhalmi, som kommer att tillträda posten som direktör den 1 maj i år, säger också att han ser flera stora utmaningar för museet framöver. 

 Det faktum att vi finansierar en stor del av vår verksamhet med externa medel kommer att fortsätta att vara en utmaning, men en nyttig sådan för museet. Det gör att vi ständigt måste vara alerta och känna av vad som är viktigt i vår omvärld. En annan utmaning jag ser framför mig är att kombinera vår framgångsrika verksamhet i museibyggnaden med en alltmer växande turnéverksamhet i hela landet.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista