Både KD:s nya partisekreterare Acko Ankarberg och partiledaren Göran Hägglund kommer att tala under konferensen i Norrköping. Foto: Bertil Ericson/ Scanpix
Norrköping

KD ska ta nya tag i Norrköping

1:36 min

I morgon inleds Kristdemokraternas kommun- och landstingspolitiska dagar. Drygt 1000 KD-politiker samlas då i Norrköping för att, som de själva uttrycker det, vässa politiken efter det dåliga valresultatet.

I inbjudan till konferensen konstaterar Kristdemokraternas nya partisekreterare Acko Ankarberg att valet 2010 blev en besvikelse för Kristdemokraterna.

Bengt Ekström, nytillträtt oppositionsråd i Norrköpings kommun och en av värdarna för konferensen, håller med. Stämningen i partiet har varit ganska dyster efter valresultatet i höstas, säger han.

– Ja, absolut har den ju varit det, det måste man väl vara ärlig och säga. Men att arbeta i motgång och ligga lite lågt i opionssiffrorna är ju inget helt nytt, åtminstone inte för oss som varit med ett tag. men det är väl självklart att vi trodde att vi skulle göra ett bättre val. 

Konferensen i Louis de Geer Konsert och Kongress pågår i två dagar. Klockan 13 i morgon invigningstalar partiledaren Göran Hägglund.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista