I Boxholm vill Kristdemokraterna se Mats Odell som ny partiledare. Foto: Janerik Henriksson/Scanpix
Boxholm

Vill se Odell i Hägglunds roll

1:06 min

En partiledarstrid kan vara under uppsegling inom Kristdemokraterna. I Boxholm vill Kristdemokraterna se Mats Odell som ny partiledare.

Vid lunchtid idag invigningstalade Göran Hägglund på partiets kommun-och landstingspolitiska dagar i Norrköping. Temat för konferensen är nystart och nu står det klart att åtminstone en del partimedlemmar vill ha en nystart även i partitoppen.

Tillsammans med partidistriktet i Uppsala har Kristdemokraterna i Boxholm nominerat den tidigare kommun- och finansmarknadsministern Mats Odell inför rikstinget i i Umeå i sommar.  

– Vi behöver, som parti, en ökad tydlighet när det gäller var vi står i olika frågor och där tror vi att Mats Odell har en skicklighet och en erfarenhet som partiet behöver just nu, säger Levi Eckeskog (KD) ordförande för Kristdemokraterna i Boxholm.

Är det något som Göran Hägglund saknar, menar du?

– Det har ju varit olyckligt att gå ut och avfärda vårdnadsbidraget när det samtidigt genomförs i ett antal kommuner runt om i landet och istället borde utvecklas, konstaterar Eckeskog.

Om han får medhåll från andra håll i partiet återstår att se.

Stefan Attefall, bostadsminister och med i kd-toppen sedan länge, säger till TT idag att han inte kan tro att Göran Hägglund skulle vara allvarligt utmanad som partiledare.

– Det är ett distrikt och någon lokalavdelning, men jag har inte sett något starkare uttryck för detta än så, säger han.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista