1 av 4
Foto: Stefan Jerrevång / Scanpix.
2 av 4
3 av 4
4 av 4
Ishockey

LHC:s kvitterade i sista minuten

Magnus Johansson, LHC: Tvä väldigt taggade lag"
1:47 min

När en minut återstod av matchen låg Linköpings hockeyklubb under mot jumbon Timrå, men LHC tryckte på och kvitterade till 2-2 när 47 sekunder återstod. Förlängningen slutade mållös och efter straffar stod Timrå som segrare.

Mats Edström valde "lagens lirare":
Timrå: Anton Lander
Linköping: Jan Hlavac

Timrå var 47 sekunder från säsongens första seger mot Linköping när Jaroslav Hlinka kvitterade till 2-2.

Jumbolaget Timrå lyckades dock knipa bonuspoängen och vinna med 3-2 efter straffavgörande där Kim Hirschovits blev den store hjälten..

Timrå startade aggressivt och fysiskt och fick ett rejält övertag i första perioden. Det resulterade dock inte i något mål. Timrå som inte vunnit en andra period hemma i Eon-arena i de senaste 18 hemmamatcherna fick plötsligt till det riktigt bra och vann mittperioden med 2-1.

Amerikanen Matt Murley styrde pricksäkert in 1-0 på ett tungt skott som Andreas Lander avlossade från blå linjen.

Linköping fick tre tillfällen i numerära överlägen att göra sitt första mål. Men det gick inte alls - det blev i stället Timrås Martin Röymark som i spel i numerärt underläge prickade in 2-0 bakom Linköpings målvakt Fredrik Norrena.

Det var nionde fullträffen för Timrå i numerärt underläge - det är man överlägset bäst på elitserien.

Linköpings tjecker Jan Hlavac och Jaroslav Hlinka visade sin styrka i matchens slutskede och räddade en poäng till Linköping med var sitt klassmål.

På lördagen blev det också klart att Timrå förstärker laget med JVM-forwarden Carl Klingberg som flyttar från Göteborg och Frölunda till Timrå.

 Timrå-Linköping 3-2 (e str (0-0, 2-1, 0-1, 0-0, 1-0)
Andra perioden: 1-0 (3.58) Matt Murley (Anton Lander, Mika Viinanen), 2-0 (7.34) Martin Röymark (Gabriel Karlsson, Antti Halonen) spel fyra mot fem, 2-1 (11.26) Jan Hlavac (Pontus Petterström).

Tredje perioden: 2-2 (19.11) Jaroslav Hlinka (Johan Andersson).

Avgörande straff: Kim Hirschovits.

Skott: 26-22 (7-2, 7-12, 6-5, 5-3, 1-0).
Utvisningar Timrå: 4x2.
Utvisningar Linköping: 4x2.

Domare: Christer Lärking, Solna, och Patrik Sjöberg, Gävle.
Publik: 4 461.

Radiosporten/TT
ishockey@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".