Krav framförs på att Länsmuseets hela styrelse bör bytas ut

I veckan avgick ordföranden och de socialdemokratiska ledamöterna, på grund av muséets olösta ekonomiska problem. Paul Lindvall (m) i Linköpings kommunstyrelse anser att den nuvarande styrelsen är för stor. 

Paul Lindvall menar att för att Länsmuseet skall få en välfungerande verksamhet krävs det förutom ett tillskott av kapital, en mindre styrelse än den nuvarande. Han vill inte direkt uppmana sina partikamrater i styrelsen att avgå, utan anser att de har omdömet att själva avgöra vad som bör göras.

Även Roland Djerf, som är fackförbundet Kommunals ombud på Länsmuseet, anser att styrelsen är för stor. Han tycker också att styrelsen borde bli mer professionell:

- Ledamöterna borde bestå av representanter från näringslivet, Universitetet, någon politiker från vardera Norrköping och Linköping samt någon från regionförbundet Östsam.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".