1 av 2
I centrala Kairo fortsätter sammandrabbningarna mellan demonstranter och regimtrogna idag. Foto: Khalil Hamra/Scanpix
2 av 2
Motala

Ahmed följer utvecklingen med oro

”Det gör jätteont när man ser bilderna"
4:21 min

I Egypten har de våldsamma sammanstötningarna mellan demonstranter och regimtrogna fortsatt under dagen. Bland dem som oroligt följer utvecklingen finns Ahmed Gooma från Motala.  

– Det här som händer nu kanske skulle ha hänt för längesen. Nu har det gått så långt och det kommer att bli väldigt tufft för dem som ska ta över, säger Ahmed Gooma.

Ahmed Gooma växte upp i Alexandria, men flyttade från Egypten redan i 25-årsåldern och ett tiotal år senare kom han till Sverige.

Idag bor han i Motala tillsammans med sin hustru och sina barn, men han har många nära släktingar och vänner i Egypten och han berättar hur jobbigt det är att se bilderna från oroligheterna på tv.

–  Det gör jätteont, jätteont. När man ser bilderna och känner igen gatorna och ser att det brinner. Det är jättejobbigt.

Han berättar också att han försöker hålla kontakten med sina närmaste, men det är dyrt att ringa och näten är ofta överbelastade. Därför försöker han och andra släktingar och vänner som bor utomlands att hjälpas åt att ringa och sedan meddela varandra.

– Då vet vi i alla fall att det är oroligt, men att de fortfarande är vid liv.

  

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".