Branden på Skolgatan orsakade kraftig rökutveckling. Foto: Björn Persson/Wighsnews
Norrköping

Branden startade troligen i fotoateljén

Räddningstjänsten: "Det gick förhållandevis bra att släcka"
1:23 min

Gårdagens brand i en äldre fastighet på Skolgatan i centrala Norrköping startade troligen i Carlsbeckers fotoateljé, som har verksamhet på två plan i den eldhärjade fastigheten. 

Det var vid 14-tiden på söndagseftermiddagen som det började brinna i den äldre fastigheten på Skolgatan i Norrköping.

Rökutvecklingen var kraftig och utöver brandkåren i Norrköping deltog brandkårer från Linköping och Nyköping i släckningsarbetet.

– Det var en ganska komplicerad rökspridning och det tog en stund innan vi kunde lokalisera branden, sade Samuel Andersson, brandingenjör vid räddningstjänsten i Norrköping, vid 17-tiden igår.

Sammanlagt fick ett 15-tal familjer i den eldhärjade fastigheten och i omkringliggande hus evakueras. En del har nu kunnat återvända till sina hem, men långtifrån alla. Vissa av lägenheterna är totalförstörda.

Fastigheten har fått omfattande rökskador och under morgonen fanns brandmän fortfarande på plats. Håkan Jonsson vid räddningstjänsten i Norrköping anser ändå att släckningsarbetet gick bra.

– Det är ett gammalt hus med en komplicerad konstruktion, säger han.

Brandorsaken ska utredas, men enligt räddningstjänsten är det mest sannolika är att den startade i fotoateljén. Någon gång under dagen hoppas man kunna inleda en teknisk undersökning på brandplatsen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".