Östergötland Idag

Skolklass på fullmäktige: "Vad är det här för dagisverksamhet"

"De löste korsord och var allmänt respektlösa"
7:29 min

Politikerna i Norrköpings kommunfullmäktige är respektlösa mot varandra och har en dålig mötesdiciplin. Det visade sig när en klass från Hagagymnasiet gjorde ett studiebesök på fullmäktige i slutet av januari.

Alexandra Ramstedt var en av eleverna som fick uppleva hur politiker bland annat löste korsord och sms:ade istället för att lyssna på debatten.

– Jag blev väldigt chockad och förvånad över hur de betedde sig mot varandra. Det var mobiltelefoner, de löste korsord och var allmänt respektlösa. Jag tänkte: vad är det här för dagisverksamhet, säger Alexandera Ramstedt.

Li Teske (S) är kommunfullmäktiges ordförande och lovade i programmet att hon ska ta ett snack med gruppledarna för att få en bättre ordning på mötena. Dessutom ska kommunalrådet Lars Stjernkvist besöka klassen för att prata med dom om det som hänt.

– Jag blir naturligtvis väldigt bekymrad över Alexandras upplevelse av kommunfullmäktig. Det ska inte föras några samtal inne i plenum under sammanträdet, säger Teske. Det är inte bra att det är kommentarer nere i bänkarna det ska jag ta upp med gruppledarna så att de får prata med sina ledamöter.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".