1 av 2
SON möter musikelever från De Geer-gymnasiet Foto: Jonas Almkvist/SR Östergötland
2 av 2
Rebecka Ellsgard och Lea Koch-Emery
norrköping

Unga talanger i fartfylld skolföreställning

"Det är en obeskrivlig känsla"
1:43 min

Den här veckan fylls konserthuset Louis de Geer i Norrköping av tusentals barn och ungdomar. Det är musikgymnasiets elever i årskurs tre som framför en egen föreställning tillsammans med symfoniorkestern. 

– Vi får erfarenhet av att hur det är att arbeta som professionell musiker för det är ingen lek längre utan det allvar så fort symfoniorkestern stiger in i salongen, säger Lovisa Arkevid.

Det är fjortonde gången som elever i årskurs tre på musikgymnasiet på De Geer och Norrköpings symfoniorkester jobbar tillsammans.
Årets upplaga är utformad som en expedition där publiken får följa med på ett musikaliskt äventyr bland olika musikstilar.

Två nyskrivna verk kommer också att framföras av symfoniorkestern. Kompositörerna heter Lea Koch-Emery och Rebecka Ellsgard som tycker att det är en upplevelse att få höra styckena på riktigt.

– Det känns häftigt, det är jättekul, säger Lea Koch-Emery.

Hon får medhåll av Rebecka Ellsgard.

– Det låter mycket bättre än vad jag någonsin kunnat föreställa mig.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".