Norrköping

Fukt tvingar vuxenpsyk att flytta

Vuxenpsykiatrins öppenvårdsmottagning på Generalsgatan i Norrköping har så dåligt inomhusklimat att lokalerna bedöms som olämpliga att vistas i. Nu flyttas hela verksamheten till Lindövägen.

Enligt landstinget har det funnits fuktproblem i lokalerna under en längre tid, men under de senaste månaderna har den stickande lukten bara blivit värre. 

– Det har tidigare funnits problem med fukt i begränsade rum, men sedan ett par månader tillbaka har problemen förvärrats allt mer och både medarbetare och patienter har känt besvär och symtom i ökande grad, säger Carin Tyrén, verksamhetschef för Vuxenpsykiatrin i Norrköping.

Nu har en så kallad lokalanalys genomförts. I den konstaterar man att lokalerna har omfattande fuktskador och att inomhusklimatatet är så kraftigt påverkat att man helt enkelt inte ska vistas i lokalerna.

Från och med i morgon kommer mottagningen på Generalsgatan därför att stängas. Under helgen flyttas verksamheten till ersättningslokaler på Lindövägen och på tisdag i nästa vecka öppnas mottagningen igen.

– Vi ska göra vårt bästa för att patienterna ska drabbas så lite som möjligt, säger Carin Tyrén. Telefontiderna till mottagningen fungerar även under de dagar som mottagningen flyttar och kommer även att utökas för att säkerställa tillgängligheten. Alla telefonnummer till mottagningen behålls.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".