Foto: Jakob Kindesjö/P4 Östergötland
Norrköping

Brottsutredning inledd efter brand

Polisen har nu inlett en förundersökning om allmänfarlig vårdslöshet i samband med den brand som bröt ut i en fotoateljé i centrala Norrköping i söndags.

Det var i söndags eftermiddag som det började brinna i den äldre hyresfastigheten på i Norrköping. Rökutvecklingen var kraftig och ett 15-tal familjer i och omkring den eldhärjade byggnaden tvingades lämna sin hem.

Branden startade i Ateljé Carlsbeckers lokaler, som totalförstördes och nu har polisen alltså inlett en förundersökning om allmänfarlig vårdslöshet.

– Branden var inte anlagd, men startade i ett pentry och nu ska vi utreda om någon har varit slarvig eller oaktsam och orsakat branden, säger Thomas Månsson, chef för våldsroteln i Norrköping.

Han säger också att ett antal personer nu ska förhöras. Allmänfarlig vårdslöshet straffas i normalfallet med ett lägre antal dagsböter. 

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".