1 av 2
Victoriahallen i Nybro var fullsatt
2 av 2
Lugnet före stormen på läktaren
Ishockey

Storpublik såg Hästen vinna

Det var upplagt för en toppmatch på alla sätt och vis när seriesuveränen Vita Hästen besegrade Nybro borta med 4-0.

Den första perioden var ganska avvaktande utan speciellt mycket chanser åt något håll. Nybro tvingade dock Vita Hästens målvakt Alexander Bergh till ett par, tre fina räddningar i den inledande perioden.

Närmast att lirka in pucken i mål var faktiskt backen Andreas Holfelt som tagit sig ända upp bakom offensiv målbur och försökte sig på en klassisk ”köksväg” som var sånär som på en stolpe att lyckas.

Den andra periodens första halva fortlöpte ungefär i samma stil som hela den första gjorde. Men efter 12 minuter åkte Nybro på spel i numerärt underläge, och det med två man samtidigt i utvisningsbåset. 

Med två man mindre på isen och med seriens överlägset bästa lag som motståndare så klarade inte ens den duktiga Nybro-målvakten Johannes Jönsson att hålla tätt.

0-1 var ett faktum 12.53 in i den andra perioden. Efter baklängsmålet satte Nybro högsta fart och skapade tre, fyra stora kvitteringschanser men Alexander Berg i Vita Hästens målbur vägrade att kapitulera.

Den tredje perioden började på absolut sämsta tänkbara sätt för hemmalaget och den nästintill fullsatta Victoriahallen. Efter endast 49 sekunder så tilläts Sebastian Harrysson utöka gästernas ledning till 0-2.

Det såg då oerhört tungt ut och det verkade inte som om Nybrospelarna själva trodde på att de kunde vända tillställningen: Och inte blev det bättre efter 5.33 in i den tredje perioden då 0-3 sattes bakom Johannes Jönsson som då fick nog och lämnade isen till förmån för Daniel Palmkvist.

Den nya burväktaren i Nybro fick det inte mycket roligare på isen än vad hans föregångare hade, då han knappt han komma in förrän han tvingades släppa 0-4 förbi sig till den tillresta Norrköpingsklackens stora glädje.

0-4 blev också slutresultatet vilket innebär att Vita Hästen fortfarande är obesegrat i Allettan Södra, Nybro å sin sida får fortsätta kämpa vidare för att nå vidare spel mot Allsvenskan nästa säsong.

Nybro – Vita Hästen 0-4 (0-0, 0-1, 0-3)

Skotten: 33-24

Publiksiffra: 2596

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".