Rättspsykiatrisk vård för flicka som dödade sin mor

Den 17-åriga flicka som i maj dödade sin mamma lider av en psykisk störning och har nu dömts till vård av Norrköpings tingsrätt.

Den 10 maj strax efter klockan sju på morgonen ringde den nyss fyllda 17-åringen till SOS-alarm och berättade att hennes mamma var död och att hon troligen dödat henne i hemmet på Vikbolandet. Efter inledande förhör förstärktes misstankarna mot dottern och hon häktades.

Flickan har genomgått en rättpsykiatrisk undersökning. Den visar att hon led av en allvarlig psykisk störning när hon utförde mordet. Mamman knivhöggs med ett flertal hugg i ryggen och i bröstet. Undersökningen visar också att flickan fortfarande har en psykisk störning och att det finns risk för återfall och allvarlig brottslighet. Enligt uppgifter hade flickan mått psykiskt dåligt en längre tid och sökt hjälp men inte fått det. Mamman och flickan flyttade till Vikbolandet från Stockholm förra året.

Norrköpings Tingsrätt dömer den 17-åriga flickan till rättpsykiatrisk vård med särskild utskrivningsprövning.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".