Ishockey

Engstrand nollade tamt Brynäs

2:02 min

Linköping besegrade Brynäs borta med 1-0 i kvällens elithockeymatch i Läkerol Arena.

Radiosportens Magnus Wahlman valde Lagens lirare:
Brynäs: Thomas Greiss
Linköping: Christian Engstrand

Linköping låste åtminstone för en stund in bortaspöket när laget vann 1-0 borta mot Brynäs. Den blott femte fullpoängaren på bortais för säsongen.

Det kunde ha varit lite försmak på en kvartsfinal i slutspelet. Men dit var det riktigt långt, även om matchen tog lite bättre fart efter Patrik Zackrissons 0-1-mål tidigt i sista perioden, hans 15:e mål för säsongen.

För Linköping var det en mycket viktig seger med tanke på kommande slutspel. Inför matchen i Gävle hade Linköping bara lyckats vinna fyra av 24 bortamatcher efter full tid, det var också första bortasegern mot Brynäs den här säsongen.

– Brynäs var det klart bättre laget i första perioden. I andra var det mer jämnt, analyserade Radiosportens kommentator Magnus Wahlman.

Brynäs försökte få upp farten efter Linköpings mål men det lyckades inte speciellt bra.

– Vi ska ha lite mer skott. Periodvis i matchen tycker jag att vi spelar ganska bra offensivt men vi tar oss inte in på mål. De spelar ett bra försvarsspel och vi tog oss inte in på mål, säger Brynäs Mads Hansen till Radiosporten.

Hemmalaget hade bra snurr på pucken i första perioden men presterade sedan betydligt sämre än innan Sweden hockey games. Det blev ofta lite för omständligt och för mycket spel på stillastående medspelare. Sviten på nio matcher i rad med poäng tog slut.

– Christian Engstrand var fenomenal i Linköpings mål. Engstrand fick en kalasstart på matchen och släppte inte några returer. Det smittade av sig på resten av laget, menar Magnus Wahlman.

– Det var riktigt gött. Grabbarna spelade väldigt stabilt framför mig och Brynäs fick inte iväg så mycket skott. Vi krigade på hela matchen och det är riktigt sköna poäng, säger LHC:s matchvinnare Christian Engstrand.

Efter förlusten får Brynäs mycket svårt att ta en plats bland de fyra första i tabellen, men en plats i slutspelet bör laget klara trots att man spelar fem av de avslutande sju matcherna på bortais.


 Brynäs-Linköping 0-1

Sune Karlsson/TT
ishockey@sr.se