Norrköping

Efterlängtad premiär för fisket i city

1:15 min

I dag samlas fiskeentusiaster för att delta i årets fiskepremiär mitt i centrala Norrköping. Det är en högtid som många har sett fram emot, berättar Kenneth Israelsson från föreningen City Fiske i Norrköping.

– Det jätteroligt att komma i gång igen. Alla längtar efter att få dra i gång fisket. Just premiären blir ju en folkfest, säger Kenneth Israelsson.

Vad är det som är så kul med att fiska mitt i stan?

– Att det inte finns så många städer inom EU som har den potentialen som vi har här i Norrköping, så att bara det är unikt i sig.

Vi har folk från Österrike, Polen, Tyskland, England Italien, Kroatien, Bosnien och så vidare som har kommit hit bara för att få fiska på premiären och det är jättekul!

Hur har de fått nyss om det här?

– Internet och mun-till-mun-metoden, fisketidningar och så vidare.

Vad är det för fiskar man kan få upp i Norrköping?

– Framför allt havsöring så här års, laxen kommer senare. Gös också. Det skulle vara kul om ungdomar skulle komma hit under sportlovsveckan. Man behöver inte vara proffs utan vi är här och instruerar folk som kommer, så det är bara och fråga. Man får passa på att komma hit och kanske dra upp sin livs fisk!

Jonas Almkvist

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista