Linus Näsström i Vita Hästen är laddad.
Ishockey

Vita Hästen redo för playoff

"Vi ska ut och göra ett bra jobb"
3:42 min

Efter mer än två veckors uppehåll är det dags för Norrköpingslaget Vita Hästen att få spela playoff för en plats i kvalserien till hockeyallsvenskan. Det är Enköping som står för motståndet.

– Det känns inspirerande och kul att det äntligen börjar nu igen, säger tränare Sune Bergman. Han ser positivt på Enköping som motståndare, ett lag som har spelat i andra serier under säsongen.

– Det är nytt lag som vi inte har spelat mot tidigare i år, det är bra att det är kort resa dit och det är väl kul för publiken att se något annat lag än de gamla vanliga.

Under de gångna veckorna har truppen tränat intensivt för att behålla tempot. Efter en säsong med mycket skador, ser det nu betydligt bättre ut.

– Det är skadefritt för först gången på hela säsongen, så det ser lovande ut, säger Sune Bergman.

Vita Hästen gick igenom både höstens division 1- serie och därefter allettan med bara ett fåtal förluster. I fjol var Vita Hästen mycket nära att nå kvalserien, men en snöplig förlust mot Tingsryd stoppade möjligheten då.

I år finns förutsättningarna för att man ska lyckas, anser forwarden Linus Näsström:

– Vi ska ut och göra ett hårt jobb hela laget och ge allt så tror jag att det går vägen. Enköping är ett bar lag, men spelar vi på tipp kommer vi att vinna.

Under den gångna helgen var Sune Bergman och tittade när Enköping spelade match:

– Det är storväxta spelare, de har en duktig målvakt och några vassa forwards, men jag blev inte skrämd direkt, berättar han.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".