Snöfall i natt

SMHI varnar för halka

Den som trodde att vintern var över får tänka om. Fram till lunchtid i morgon kan det komma upp till 15 centimeter nysnö i länet och SMHI har nu utfärdat en så kallad klass 1-varning på grund av de trafikproblem som väntas.

Enligt SMHI kommer snöfallsområdet in över länet söderifrån under kvällen och sedan kan det fortsätta att snöa en bra bit in på morgondagen.

Sammanlagt räknar man med att det kan komma upp till 15 centimeter nysnö och i kombination med temperaturer runt nollan, kan det bli riktigt halt på vägarna.

En så kallad klass 1-varning är utfärdad för stora delar av landet. I Östergötland gäller varningen fram till lunchtid i morgon när snöfallet efterhand väntas upphöra och molntäcket kan komma att spricka upp igen.

 

Fakta: SMHI:s varningar

Varning klass 1: Väderutveckling väntas som innebär vissa risker för allmänheten och störningar för en del samhällsfunktioner. Varning klass 2: Väderutveckling väntas som kan innebära fara för allmänheten, stora materiella skador och stora störningar i viktiga samhällsfunktioner. Varning klass 3: Mycket extremt väder väntas som kan innebära stor fara för allmänheten och mycket stora störningar i viktiga samhällsfunktioner.

Louise Martinsson

webbredaktör
louise.martinsson@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista