Linköping

Ny satsning i utredningen i dubbelmordet

1:26 min

Nu görs en ny satsning för att lösa dubbelmordet i Linköping. Från och med den 15 mars finns riksmordskommissionen åter på plats för att hjälpa Linköpingspolisen med utredningen.

– Vi ska göra ett nytt omtag i utredningen och i samband med det har vi fått stöd av riksmordkommissionen ännu en gång. Deras främsta kompetens är ju att hantera ett stort utredningsmaterial, som det är i det här fallet, säger Jan Staaf på polisen i Östergötland och som är förundersökningsledare i dubbelmordsutredningen.

Riksmordskommissionen har redan tidigare hjälpt Linköpingspolisen med utredningen. Nu ska man hjälpa till med att på nytt gå igenom det stora utredningsmaterialet på 23000 sidor som polisen samlat på sig sedan de två morden begicks på hösten 2004. Man ska dessutom gå igenom alla tips man inte hunnit gå igenom.

– Dels ska vi gå igenom alltihop igen från pärm ett för att se om vi har tappat någon viktig komponent under de här sex och ett halvt åren. Dels ska vi bearbeta de tips som fortfarande inte finns bearbetade, som har kommit in under 2010, säger Jan Staaf.

–  Till att börja med kommer nysatsningen att pågå från och med nu till i sommar. Sedan kommer vi ta nya krafttag efter semestern om vi inte har löst ärendet, säger Jan Staaf.

Johan Gustafsson

Reporter
johan.gustafsson@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista