Risk för fler trafikolyckor i regnovädret

Efter de senaste dagarnas trafikolyckor vill vägverket uppmana alla trafikanter i Östergötland att sakta ner farten. Kjell Karlsson utredare på vägverket är just nu i Kisa för att utreda söndagens dödsolycka och han varnar nu för att det det fortsatta regnet kan orsaka fler olyckor.

Flera allvarliga trafikolyckor har inträffat dom senaste dygnen i Östergötland. I söndags avled en man efter en singelolycka i Kisa och igår blev det totalstopp på E4:an utanför Norrköping då en långtradare krockade med en MC och Inte långt därefter körde en bil med tre 18 åringar av vägen vid Loddby.

Kjell Karlsson på Vägverket i Linköping är övertygad om att dom höga hastigheterna i kombination med regn är orsaken till olyckorna och säger till Sveriges Radio Östergötland att bilisterna måste sänka farten för att  förhindra fler olyckor.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista