Sofia Lundgren, målvakt i LFC, ser fram emot kvällens premiärmatch. Foto: Maria Turdén/Sveriges Radio
linköping

Premiärmatch i damallsvenskan

"Vi har ganska många nya spelare"
1:17 min

Ikväll är det premiär för Linköping i damallsvenskan och nykomlingen Piteå står för motståndet.

Till skillnad mot de senaste åren hör inte LFC till de främsta favoriterna den här säsongen när det gäller att hamna i den absoluta toppen av serien. Men det ser LFC-målvakten Sofia Lundgren mest som en bra utmaning:

– Man vill vi visa att ni kanske skulle ha haft koll på oss, men det kan också vara skönt just för att vi har ganska många nya och unga spelare. Vi kanske slipper lite av den här pressen utifrån.

Det har hänt en hel del i Linköpings trupp sedan förra säsongen. Bland annat har landslagsspelaren Josefine Öqvist lämnat klubben, men i stället har australienskan Kathryn Gill tillkommit, i fjol spelade hon med mästarlaget Malmö. Ny på mittfältet är danska landslagsspelaren Mariann Gajhede Knudsen.

Fjolårets bästa poängplockare i LFC, Linda Sällström, gjorde fina insatser med mål i de båda Champions League-matcherna mot Arsenal i mars, en form hon hoppas håller i sig:

– Det kändes jättebra på försäsongen och jag hoppas att jag kan fortsätta den fina formen från Champions League.

Kvällens premiärmatch mot Piteå tror hon blir tuff, bland annat för att Piteå värvat en bra spelare:

– Jag tror de har lärt sig sedan de senast var med i damallsvenskan.  De är bättre förberedda den här gången och jag tror de har något på gång där, säger Linda Sällström.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".