Skola i Linköping ansöker om övervaknigskamera

Skadegörelse och vandalisering gör att allt fler skolor i länet vill ha kameraövervakning. Den här gången är det Nygårdsskolan i Linköping som ansöker hos länsstyrelsen om att sätta upp två övervakningskameror.

Nygårdsskolan har stora problem med skadegörelse och sönderslagna förnsterrutor. Enligt Monica Carlström så är problemet störst under helger och kvällar då är .

För att få bukt med det har skolan ansökt hus länsstyrelsen om att sätta upp två övervakningskameror.

Tendensen med att ansökan om att sätta upp kameror blir allt vanligare. Östgötatrafiken har ansökt om att sätta upp övervakningskameror på pendeltågen.

För bara några veckor sedan fick ett par taxibolag i Norrköping att sätta upp kameror i sina bilar. Men bevakningskameror är ovanliga i Östergötland. 

Två skolor i Norrköping har sedan tidigare fått tillstånd att sätta upp övervakningskameror. På Djäkneparkskolan där man har prövat systemet under en längre tid har skadegörelsen så gott som avtagit.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".