Två personer stämmer SAAB

Två personer har stämt Saab i Linköping pågrund av att dom blivit uppsagda från sina jobb på felaktiga grunder. Saab förnekar att man gjort något fel och tänker begära ersättning för eventuella rättegångskostnader

En av dom som stämmer SAAB är Andrew Klus som blev uppsagd från Saab i september förra året. Nu kräver han företaget på skadestånd på drygt en miljon kronor, eftersom han anser att uppsägningen saknar grund. Saab förnekar genom sin juridiska företrädare att man gjort något fel och tänker begära ersättning för eventuella rättegångskostnader.

På tingsrätten i Norrköping säger man att det inte är ovanligt med såna här stämningar mot företag, det kan komma in ett par stycken i månaden och det är inte alltid som företagen får rätt. I Linköping däremot är det mera ovanligt med sådana här mål.

Målen kommer att avgöras som tvistemål, där parterna när som helst kan avbryta den juridiska processen genom att komma över

Men om systemingenjör Andrew Klus förlorar mot Saab, så tänker han gå vidare till arbetsdomstolen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista