1 av 2
Sammanlagt krossades ett 20-tal rutor på fritidsgården som var stängd under påskhelgen. Foto: Raina Medelius/Sveriges Radio
2 av 2
Linköping

Krossade rutor upprör

Ungdomar i Berga: ”Det är katastrof”
1:34 min

På fritidsgården i Berga har man ägnat dagen åt att städa upp efter den omfattande vandaliseringen i helgen. Sammanlagt krossades ett 20-tal fönsterrutor på fritidsgården som var stängd under hela påskhelgen. 

Det var under natten till igår som ett gäng ungdomar slog sönder ett stort antal fönsterrutor både i Berga centrum och på fritidsgården. Sammanlagt krossades sju stora skyltfönster och ett 20-tal fönsterrutor.

På fritidsgården, som stått stängd under hela påskhelgen, inleddes uppstädningen idag. Både polis och personal från kommunen fanns på plats under fömiddagen och bland ungdomarna i området diskuterades helgens händelser livligt.

– Det är katastrof. Pengarna kunde använts till något annat än att laga rutor, säger Anton Alexandersson, Tommy Lee och Samer Ayache som bor i Berga.

De tror att skadegörelsen kanske hade kunnat undvikas om fritidsgården hade haft öppet under påskhelgen.

– De kanske ville in och så slog de sönder rutorna när de inte kom in.

Cheferna för kommunens fritidsverksamhet, som också fanns på plats på fritidsgården under förmiddagen, ville inte spekulera i eventuella orsaker. 

– Alltså vi har stängt under påskhelgen av tradition. Det har det varit i alla år, så det här året är inget undantag, säger Steffen Kapellner. 

Hade man kunnat undvika det här på något sätt?

– Det är nog svårt. Det beror ju på varför och det vet vi ju inte än, svarar hans kollega Eva Höglind.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".