1 av 3
Vargarna laddar inför kvällens säsongspremiär hemma på Kråkvilan. Piraterna börjar borta mot Vetlanda. Foto: Jonas Almkvist/Sveriges Radio
2 av 3
3 av 3
Speedway

Speedwaypremiär ikväll

Nicki Pedersen: ”Vi ska ta oss till slutspel och där kan allt hända”
1:38 min

Ikväll startar speedwaysäsongen och i den första omgången möter Vargarna från Norrköping  Västervik hemma och Piraterna från Motala åker till Vetlanda.

Inför årets säsong har Vargarna värvat den danske trefaldige världsmästaren Nicki Pedersen och han tror att laget kan nå långt i år.

– Målsättningen är klar. Vi ska komma till slutspelet, och kommer man till slutspelet så kan allt hända, säger Pedersen som sagt att han till och med kan tänka sig att avsluta sin karriär i Norrköping. 

Varför skrev du på för Vargarna?
Jag har pratat mycket med dem och det var faktiskt den klubb som var mest intresserad. Det är en bra klubb och det är bra personer runt omkring. Dessutom har de satt upp en lag som ser intressant ut.

Lite längre västerut på den östgötska speedwaykartan finns Motalalaget Piraterna. Här stoltserar man inte med samma breda trupp som hos Vargarna på grund av budgetnedskärningar, men Stefan Andersson, lagledare för piraterna har en knivskarp målsättning inför säsongen.

– Jag har ju stuckit ut hakan förut och sagt att vi ska ta SM-guld, men målsättningen måste givetvis var det det.

Vilka blir nyckelförare?
– Vi har lite olika grupperingar i laget. Några mer rutinerade förare som Greg Hancock, Jonas Davidsson och Rafał Dobrucki. De får ta ett stort ansvar. Sen har vi ungtupparna som Linus Sundström, Pawlicki plus Janovski. Blommar de killarna ut, då blir vi farliga.

Jonas Almkvist
jonas.almkvist@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".