1 av 6
Själva lyftet Foto: Jonas Almkvist/Sveriges Radio
2 av 6
Stefan Papangelis, vd för Upplev Norrköping
3 av 6
Dinosaurien ska strax lyftas upp på Flygelns tak Foto: Jonas Almkvist/Sveriges Radio
4 av 6
5 av 6
6 av 6
Den 14 meter höga glasfibermodellen är redo att lyftas upp på taket Foto: Jonas Almkvist/Sveriges Radio
Norrköping

Norrköping redo för dinosaurieutställning

"Det är en av världens största samlingar"
4:19 min

En 14 meter hög dinosaurie finns nu att beskåda i Industrilandskapet i Norrköping. I förmiddags lyftes den 3 ton tunga glasfibermodellen upp på Flygelns tak. Modellen är en symbol för en kommande utställning.

Glasfibermodellen på Flygelns tak är en symbol för den kommande utställningen Dinosaurium, där en av världens största samlingar av fossiler och dinosaurieskelett ska visas.

– Den här som ska upp på taket kommer från familjen sauropods som var den största släktarten. Den vi ser är i naturlig storlek, det är 14 meter från marken till hakan och den vägde runt 10 ton, berättar Stefan Papangelis, vd för Upplev Norrköping. 

Vad har du för förväntningar på utställningen?

Jag hoppas att man kommer hit och tar del av någonting som är lite exceptionellt och spektakulärt. Det är en av världens största utställningar som turnerar runt. Så man kommer ju få se skelett och fossiler. Allt ifrån Tyrannousaurus Rex till det lilla ägget och givetvis få en hel del information.

Jonas Almkvist
jonas.almkvist@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".