1 av 4
Bland dem som visade upp sig på Lilla torget i Linköping idag fanns BMX-världsmästaren Andreas Lindqvist. Foto: Johan Gustafsson/Sveriges Radio
2 av 4
3 av 4
4 av 4
Skateboardlegenden Tony Hawk
Linköping

Skatelegend till Linköping

”Det är stort att han är här”
1:35 min

På lördag kommer skateboardlegenden Tony Hawk till Linköping och under hela veckan anordnas olika evenemang runt skateboard och andra alternativsporter. Idag var det uppvisning i BMX på Lilla torget.

– Han har ju legendstatus. Han har varit världsmästare tolv år i rad och alla känner till honom genom tv-spel. Jag tycker att det är stort att han är här, säger Andreas Lindqvist, själv världsmästare i BMX.

Det blev en hel del wow och en och annan spontan applåd från publiken när BMX-åkarna och den ende inlinesåkaren visade upp sina trick i skateboardrampen på Lilla torget i Linköping. Uppvisningen är ett sätt att marknadsföra alternativsporten.

Bakom dom svåra tricken och höga hoppen ligger naturligtvis massor av träning. För helt enkelt är det inte, berättar inlinesåkaren Joachim Wall från Finspång:

– Man slår sig väldigt mycket i början, men efter ett tag lär man sig hur man ska ramla. Då gör det inte lika ont längre, men det är klart det är svårt.

 Har du slagit dig ordentligt någon gång?

Ah, jag har brutit ett par armar och just nu är min ena höft dubbelt så stor som den brukar vara.

Varför då?

Jag slog i den i ett par räcken igår, men det här är det bästa jag vet.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".