Landshövdingen tillsatt som utredare

Justitieminister Tomas Bodström utsåg under eftermiddagen Björn Eriksson att leda utredningen kring hur rymningen från Hall kunde ske.

Utredningsarbetet inleds på måndag och Björn Eriksson reagerar idag starkt på att Tony Olsson och tre andra lyckades rymma från Hall i Södertälje inatt.

Han anser att det är fullständigt oacceptabelt och säger att om någon lyckats slänga in en pistol på området så är det  fel i avspärrningarna. Om någon inifrån hjälpt rymlingarna är det brister i säkerhetssystemet som gör att man inte kan kontrollera vilka som går in och ut på anstalten.

Enligt Björn Eriksson är det största hotet om det blivit lättare att muta anställd personal. Skulle utredningen visa att det förekommer korruption så är det mycket allvarligare än brister i säkerhetstänket kring själva anstalten och möjligheten att slänga in saker.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista