Rötmånaden här - trots usel sommar

Nu är det hög tid att kolla kyltemperaturer, matvaror och vattenbehållare och tänka extra på den personlig hygienen. Vi befinner oss en vecka in i rötmånaden och värmen har kommit.

Håll maten sval hela vägen från affär till kylskåp, kolla att kylen håller gängse 8 grader, låt inte mat vandra fram och tillbaka mellan kyl och bord och ta inte fram mer mat än nödvändigt. Det är några råd som livsmedlesinspektör Kerstin Thordeman kan ge.

Det gäller också att även i avslappnad semestermiljö skilja på redskap för kall mat och redskap för kött eller fisk som värmebehandlas liksom att rengöra vattendunkar och slangar. Och den eviga disktrasan, den ska betraktas med extra misstänksamhet i rötmånadstider

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".