fotboll

Lika mellan "kamratlagen"

En måltjuv har vaknat. Gunnar Heidar Thorvalsson chockade IFK från Göteborg då han gav IFK från Norrköping ledningen efter 13 sekunder.

Radiosportens kommentator Martin Marhlo valde lagens lirare:
IFK Norrköping: Astrit Ajdarevic
IFK Göteborg: Stefan Selakovic

Klassikermöte i Norrköping. IFK tog emot IFK Göteborg. Gamle målkungen hälsade de tillresta "kamraterna" välkomna med att göra 1-0 efter 13 sekunder. Långboll och islänningen chansade på att Göteborgs isländske mittback skulle missa sin nick - det gjorde han. Thorvaldsson var fri med en chanslös Markus Sandberg.

Chocköppning av hemmalaget som har haft en knackig form den sista tiden.

IFK Göteborgs form är däremot gryende. Efter mardrömsstarten på säsongen kom man til Norrköping med tre raka segrar och en Tobias Hysén i monsterform.

Det står 13 minuter på klockan. Andreas Drugge driver fram bollen från mittplan, spelar ut den till Stefan Selakovic som slår ett perfekt inlägg till framrusande Hysén. Och Hysén gör som han har gjorde i fyra matcher innnan denna - mål.

Hysén hade knappt hunnit kamma till luggen efter nickmålet då nästa kalldusch kom för blåvitt.

Matchuret stod på tjugo. Ett inlägg, en dålig rensning och en isländsk måltjuv, nu stod det 2-1 till hemmalget.

Kanske inte helt rättvist då blåvitt - för dagen i rosa, helt hade tagit över matchen.

– Jag tycker väl att vi som lag gör väl en sådär insats, vi skänker bort två mål i första halvlek, men kom ändå tillbaka starkt och lyckas kvittera två gånger, det tyder på någon form av styrka, jag tror att vi hade förlorat en sån här match på början av säsongen, vi är starkare nu, säger IFK Göteborgs Stefan Selakovic.

Gästerna hängde inte läpp, utan fortsatte att spela bra fotboll och till slut kom utdelningen. Hörna, på hörna, på hörna, alltid farligt då Stefan Selakovic slår dem.

Tämligen enkelt kunde Ragnar Sigurdsson nicka in kvitteringen och revenschera sig för misstaget vid Norrköpings 1-0.

Halvtidsvilan kom lägligt för ett stundtals utspelat Norrköping.

Andra halvlek var desto mera böljande. Göteborg fortsatte att skapa chanser, men Norrköping hade blivit ett snäpp bättre än i den första halvleken. En viktig förklaring till det är Astrit Ajdarevic, finurlig, smart och modig, skapade han flera viktiga spelöppningar och målchanser.

2-2 mellan kamratlagen, men 4-0 till alla dem som gillar bra allsvensk fotboll.

Radiosporten
radiosporten@sr.se