Vargarna fick sin efterlängtade seger i hemmamötet mot Valsarna igår. Foto: Kim Hellström
Speedway

Första segern för Vargarna

Kim Nilsson: "Det gick bra hela kvällen"
2:40 min

Efter två förluster tog Vargarna från Norrköping igår en efterlängtad seger i hemmamatchen mot Valsarna från Kalmar. 49-40 slutade matchen.

Vargarna har resultatmässigt fått en trög inledning på årets elitserie med två förluster; Västervik hemma och Dackarna borta. 

När man under tisdagskvällen tog emot Valsarna var det ett taggat hemmalag som körde hem en 5-1:a direkt i öppningsheatet. Gästande Valsarna svarade upp med en 4-2 vinst i andra, varpå Vargarna vann det tredje heatet med 4-2.

Valsarna tog det fjärde heatet med 4-2 och minskade underläget till 13-11. Hemmalaget ville mer än så och vann både det femte, sjätte och åttonde heatet med 4-2.  I heat nummer nio föll Valsarnas Grigory Laguta och dramatiken fortsatte när Daniel Nermark i omstarteng gjorde samma sak. Detta resulterade i 5-0 till Vargarna.

36-23 till hemmalaget efter tio heat. Och det kom att bli 3-3 från det elfte till det fjortonde heatet. 48-35 inför sista heatet, där gästerna tog hem en 5-1:a och putsade siffrorna till 49-40.

Publik: 1350

Poängbäst i Vargarna: Nicki Pedersen 11p, Kim Nilsson 11p
Poängbäst i Valsarna: Scott Nicholls 14p

Anton Norén
SR Kalmar

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".