Bondens marknad på turné

Idag startar Bondens marknad i Östergötland för fjärde året i rad. Och det på en helt ny plats - nämligen på Rådhustorget i Vadstena.

I år förlängs Bonden marknad till nio lördagar istället för sex och det blir lite av en turné innan marknaden landar på den bekanta Borggården i Linköping om några veckor.

Vadstenas rådhustorg idag alltså och de två första lördagarna i augusti blir det i Hörsalsparken i Norrköping. Här i Östergötland är Bondens Marknad ett Landsbygdsutvecklingsprojekt med finansiering från Länsstyrelsen och att förlänga den är också ett sätt att hjälpa de små landsbygdsföretagen att få avsättning för sina varor. Och intresset för att vara med är stort.

35-40 livsmedelsproducenter har anmält sitt intresse och det är siffror som placerar länet bra till i förhållande till övriga landet. Det är i huvudsak östgötska producenter, men en och annan smålänning återfinns också, berättar Carolina Eriksson på Hushållningssällskapet.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista