Möjlig lösning till fritidsgård i Åtvidaberg

För en tid sedan beslutade Åtvidabergs kommun att lägga ner sin fritidsgårdsverksamhet. Men nu finns ett förslag på hur verksamheten kan drivas vidare med hjälp utifrån.

Det är hålen i Åtvidabergs kommunbudget som resulterat i att kommunen konstaterat att man inte har råd att bedriva fritidsgårdsverksamhet på det sätt som det ser ut idag. Och det blev ordföranden i kultur- och fritidsnämnden Christer Johansson som fick uppdraget att utreda hur man skulle kunna ha kvar en del av fritidsgårdsverksamheten.

Framförallt har han koncentrerat sig på att föra diskussioner med föreningslivet samt frikyrkorna. Och enligt förslaget ser det ut som de båda frikyrkorna Pingstkyrkan och Johanneskyrkan under samverkan kan bedriva fritidsgård två kvällar i veckan samt att Johanneskyrkan även bedriver verksamhet på lördagkvällar. Pingstkyrkan föreslås även att anställa en fritidsledare på 50% för att klara verksamheten.

Men när det är dags disco för mellan och högstadieelever då tar idrottsförenigarna vid. Detta för ett arvode från kommunen. 250 000 kronor per år skulle behövas från Åtvidabergs kommun för att klara driften av fritidsgårdarna, enligt Christer Johanssons förslag. Den 4 augusti behandlar kommunstyrelsen i Åtvidaberg förslaget.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista