norrköping

Konsert för cancerforskning

1:24 min

När 18-årige Tommy Anderssons mamma drabbades av cancer kände att han vill göra något för cancerforskningen. Nu är tiden inne för hans och kompisen Christian Anderstedts välgörenhetskonsert.

Efter minst 100 timmar av förberedelser så är det nu dags för konsert på måndag. Tommy Andersson, från Norrköping, berättar att tankarna på att arrangera en välgörenhetskonsert kändes helt naturliga för honom.

– Det låg nära till hjärtat eftersom min mor har haft cancer.

Och precis när Tommy hade dragit igång förberedelsearbetet, hände något som gjorde att kompisen Christian Anderstedt också ville vara med.

– Då blev även min mamma diagnositiserad med cancer och hon går fortfarande på behandling, så det ligger nära hjärtat även för mig. Och jag tycker det här är någonting som vi kan vara stolta över, säger Christian.

Båda killarna har haft välgörenhetskonserten som sitt examensarbete på musikergymnasiet Rytmus i Norrköping, och om bara fyra veckor väntar studenten. Hundra timmar skulle projektet ta, men det har inte räckt till riktigt, berättar Tommy:

– Det är så otroligt mycket att hålla på med, många bollar i luften. Och Christian instämmer.

– Det är ett väldigt krävande projekt och hundra timmar är egentligen väldigt lite. Och det är ju även en massa andra ämnen som ligger runt projektet.

En lång rad lokala musiker kommer att medverka, och så småningom efter konserten kommer alla pengar att lämnas över till cancerfonden, en stund killarna verkligen ser fram emot:

– Jag kommer att känna mig stolt och varm. Att vi verkligen kunde göra det här, det är berörande faktiskt,  säger Christian Anderstedt avslutningsvis.