Gamla Linköping

Politikerna tvekar om entréavgift

1:47 min

I Linköping diskuterar kultur- och fritidsnämnden idag en eventuell entréavgift till Gamla Linköping, men meningarna är delade och nämndens ordförande, Johan Lundgren (C) vill utreda frågan vidare.

– Det är ett tjänstemannaförslag som ligger framme nu och innan vi tar politisk ställning vill vi ha en del saker bättre belysta, säger Johan Lundgren.

Gamla Linköping behöver tillskott av pengar för att få rimliga förutsättningar att fortsätta och utveckla sin verksamhet på ett bra sätt, säger Johan Lundgren. Men han tycker alltså att man bör fundera mera på formerna för detta.

Det får han medhåll i av Socialdemokraterna, som är mycket kritiska till det liggande förslag som bland annat innebär att det ska kosta pengar att besöka julmarknaden.

– Vi tycker inte att man ska ha några staket runt Gamla Linköping utan vi tycker att det ska vara en stadsdel som alla andra, säger Ellen Aguirre (S), vice ordförande i kultur- och fritidsnämnden.

Hon tycker att nämnden bör be kommunstyrelsen om extra pengar för att stärka Gamla Linköpings ekonomi, istället för att börja ta betalt av besökarna.

– Då måste ju i så fall diskussionen fortgå i partierna så att kommunstyrelsen är beredd att göra den prioriteringen, säger Johan Lundgren.