linköping

Alla får tycka till om ny simhall

1:55 min

Linköping ska få en ny simhall. En stor investering, som politikerna nu vill ha in åsikter om från allmänheten. Från och med idag ska tre förslag finnas ute på kommunens hemsida.

Att bygga en ny simhall lite närmare nuvarande Folkungavallen är ett av alternativen som nu presenteras av kommunen. De övriga två är att renovera och bygga till den nuvarande simhallen med en 50-metersbassäng. Eller att bygga en ny simhall på Stångebro intill Cloetta Center.

Fram till den 15 augusti vill kommunen ha in idéer och synpunkter på förslagen berättar Johan Lundgren (M), som är ordförande för Linköpings kultur- och fritidsnämnd:

– En ny simhall eller en totalrenoverad simhall är en stor och viktig fråga för Linköping och närliggande områden, och då tycker vi att det är viktigt att Linköpingsborna och de föreningar och aktörer som berörs har en god möjlighet att komma med sina synpunkter, så att vi får med det i beslutet.

Den nya simhallen beräknas kunna kosta uppåt 500 miljoner kronor. Men det är ingen folkomröstning som nu startar på Linköpings hemsida, säger Johan Lundgren:

– Men, det är klart att vi frågar för att vi är intresserade av att veta vad folk tycker, och det är en del som spelar in det det slutgiltiga beslutet.

Therese Lindstedt som jobbar i Linköpings nuvarande simhall, vet vilket förslag hon tycker är bäst:

– Jag föredrar alternativet med en ny simhall fast på samma plats, alltså lite lite längre åt söder som de föreslår. Det är bra om den får ligga kvar i anslutning till Tinnis, säger hon.