KVS skärper rutiner på anstalter

Kriminalvårdsstyrelsen, med säte i Norrköping, vill se snabba åtgärder för att höja säkerheten på de stora anstalterna efter förra veckans rymning från Hall.

Ledningarna för landets tre största fängelser: Hall, Kumla och Tidaholm lägger nu om sina säkerhetsrutiner. Bland annat ska man införa en allmän inpasseringskontroll för all personal och alla besökare. 

- Vi har gett direktiv till ett antal kriminalvårdsmyndigheter att högprioritera och snabbehandla den frågan. Det här måste åtgärdas skyndsamt. Vi talar om veckor, på sin höjd någon månad, säger Christer Isaksson till Sydsvenska Dagbladet, idag.

Kriminalvårdsstyrelsen ville under  tisdagen ytterligare kommentera säkerhetsmötet. Generaldirektör Lena Häll Eriksson sade sig behöva arbetsro för att tänka igenom de idéer som framförts av fängelseledningarna. Under kommande vecka ska en åtgärdslista presenteras.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista