Bullersaneringen av Kråkvilan klar

Bullersaneringen av motorstadion Kråkvilan i Norrköping är nu klar. Det hela har kostat Norrköpings kommun 1,2 miljoner kronor, men trots det så märker dom boende i närheten ingen skillnad.

Bullret från motorstadion Kråkvilan har stört en del av dem som bor i bostadsområdet Berga. De uppmätta bullervärdena har varit för höga och för att få fortsätta verksamheten har myndigheterna krävt att något måste göras för att minska på bullret.

Då anläggningen ägs av Norrköpings kommun föll hela kostnaden på kommunen som nu har betalat 1,2 miljoner kronor för att få ner oväsendet. Bland annat så har bullerplanket kostat 584 000 kronor och för den uppförda bullervallen stannade kostnaden på 400 000 kronor. De boende i bostadsområdet Berga som Sveriges Radio Östergötland har varit i kontakt med har dock inte märkt någon skillnad på ljudnivån sedan bullersaneringen är gjord.

-Jag visste inte ens om att dom gjort några förändringar för ljudet här, det är väl samma som tidigare, säger Björn Lundqvist som bor i Berga. Men Roland Tillberg som är ansvarig för fritidsanläggningarna i Norrköpings kommun tycker ändå att pengarna är väl investerade.

-Jag tycker det är en billig penning för att kunna behålla speedwayen i Norrköping. Ännu har inga mätningar gjorts för att se om dom bullerdämpande åtgärdena har gett några resultat. Roland Tillberg säger att mätningar skall göras i höst och om de inte ger något bra resultat så får man diskutera det då.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".