Skärpt grundsäkerhet på Norrköpingsanstalten

Med anledning av den senaste tidens rymningar från landets anstalter ska fängelserna på begäran från Kriminalvårdsverket se över och vidta de åtgärder som behövs för att höja säkerheten. Och på Norrköpingsanstalten har säkerhetstänkandet blivit ännu bättre.

På Norrköpingsanstalten har man generellt höjt säkerheten efter rymningarna. Säkerhetstänkandet har blivit bättre och grundsäkerheten har höjts en ribba, det säger Magnus Engström, tjänsteföreträdande säkerhetsansvarig på Norrköpingsanstalten.

Huruvida någon av de tre rymlingarna, som nu är på fri fot från Norrtäljeanstalten, har kopplingar till någon intern på anstalten i Norrköping och eventuellt kan bege sig dit och genomföra ytterligare fritagningar vill Magnus Engström inte kommentera. Han vill heller inte kommentera om man märkt av att något varit i görningen på anstalten. Utan berättar att det hela tiden pågår ett aktivt underrättelsearbete.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista