Björn Grip (v) tillbakavisar socialministerns kritik om primärvårdsläkarna

Björn Grip, som är ordförande i landstingets personalberedning i Östergötland, anser att socialminister Lars Engqvist är fel ute i sin kritik av landstingen när det gäller primärvårdsläkarna.

- Det har inte funnits några miljoner kronor från staten att anställa fler läkare för, säger Björn Grip som därmed bestrider Lars Engqvist uttalande om att pengarna som kom från besparingarna inom Försvaret inte har använts rätt.

- De pengarna skulle ha öronmärkts för äldrevården, psykiatrin och primärvården, och var därmed tänkta för ett betydligt bredare uppdrag än vad Engqvist i dag vill påskina, menar Björn Grip. - En genomgång av den ekonomiska utvecklingen visar att staten har dragit in lika mycket av kommun- och landstingspengarna som man har bidragit med under den senaste tioårsperioden, menar Björn Grip.

Landstinget i Östergötland hör till dem som har färre allmänläkare idag än år 2001, trots regeringens krav på att de ska bli fler.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista