Norrköpings kommunalråd gläds åt befolkningsökningen

Idag blev svenskarna nio miljoner. Å 415 000 av dom är östgötar. Å det är en ökning med 103 personer sammantaget. Det senaste halvåret. Det visar Statistiska centralbyråns siffror.

Norrköping är den kommun som har fått flest antal nya invånare. Norrköpingsborna blev över 200 fler. Å de gläder det socialdemokratiska kommunalrådet i Norrköping Mattias Ottosson.

Ja, Norrköping växer och det gör också Motala och Mjölby som båda ökat sin befolkning med 56 personer vardera. Valdemarsvik och Ydre tappar däremot . Å i Valdemarsvik beror det till största delen på att det föds för få i förhållande till dom som dött det senaste halvåret.

Det största tappet i absoluta tal gör Linköping som blivit 136 invånare färre. Men det är inget som oroar kommunledningen där, eftersom många studenter flyttade från stan i slutet av maj efter avslutande studier. Nya studenter anländer ju nu till höstterminen. Och Jämfört med för ett år sen har Linköping faktiskt vuxit med över tusen invånare. Studenterna blir allt viktigare även för Norrköping även om dom än så länge inte har inkomster som gerenerar dom skatteinkomsterna, säger Mattias Ottosson.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".