Fotbolls-VM

Lundgren: "Vi kan gå hela vägen"

1:20 min

I morgon spelar Sverige sin första match i fotbolls-VM i Tyskland. I truppen finns två Linköpingsspelare, försvarsgeneralen Charlotte Rohlin och målvakten Sofia Lundgren.

– Det är en ganska tuff grupp tror jag. Sen vet inte jag så mycket om de andra lagen förutom USA. Det är svårt att möta lag man aldrig mött. Man vet inte vad man kan förvänta sig. Men samtidigt är det roligt också. Jag tycker bara att det ska bli kul. Jag vill att det ska dra igång, säger Linköpings och landslagets målvakt Sofia Lundgren.

Och chanserna för att ta sig vidare från gruppen som förutom USA består av premiärmotståndaren Colombia och Nordkorea och Lundgren tror på avancemang.

– Absolut. Vi kan gå vidare från den här gruppen. Men vi måste spela de spelare som är bäst i form. Och det krävs att många toppar formen. Det går inte att ha bra spelare som inte är i form, då håller man inte i ett mästerskap. Det gäller att våga satsa på de spelare som har bäst form för dagen.

Hur är formen i laget då?
– Jag tycker att det ser bra ut. Det har sett bättre och bättre ut på träningarna. Ju närmare man kommer blir det lite mer fighting-inställning också. Jag har goda förhoppningar på det här laget.

Är det så att ni kan nå så långt som till en semifinal?
– Absolut, jag tror att vi kan gå hela vägen. Men det gäller också i ett mästerskap att ha lite tur, att inte göra den här plumpmatchen vid fel tillfälle. Den som alla säger att man gör en i varje mästerskap. Det bästa vore ju att inte göra någon sådan match.

Det snackas mycket om att man ska ha en väldigt speciell atmosfär i truppen på ett mästerskap, har ni den?
– Ja det tycker jag. Det är ett väldigt härligt gäng och man känner sig trygg. Det är viktigt för att man ska lyckas.

Olle Tyrbo
olle.tyrbo@sverigesradio.se