Svallvågor i Bråviken fråga för regeringen

Länstyrelserna i Östergötland och Sörmland har beslutat om fartbegränsning i Bråviken efter klagomål om att godsfartyg drar upp för mycket svallvågor.

Ett beslut som Norrköpings hamn och stuveri nu överklagat till regeringen.
Vd och hamndirektör Bengt-Erik Bengtsson menar att beslutet saknar grund och att fartbegränsningar innebär att bolaget förlorar pengar när det längre tid för fartygen att komma in till hamnen.
Efter klagomål från båtägare som tycker att vissa godsfartyg drar upp för mycket svallvågor har länstyrelsen i både Östergötland och Sörmland beslutat att sänka fartbegränsningen för fartyg på vissa sträckor.
Bengt-Erik Bengtson tycker det är konstigt att man har grundat beslutet på klagomål från privatpersoner när det enligt honom bara är vissa fartyg som har syndat och framfört båtarna i en för hög hastighet. Nu överklagar Norrköpings hamn och stuveri besluten från dom två länstyrelserna till regeringen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista