Linköpingslärarna ska få det bättre

Linköpings kommun tillbakavisar nu kritiken från Lärarnas riksförbund. Förbundet anser att kommunen inte följer det avtal som ska förbättra arbetsitationen för lärarna, men det håller personaldirektören Patrik Dahl inte med om.

I avtalet står det bland annat att lärarnas arbetsuppgifter ska stå i rimlig proportion till arbetstiden och att vad som är rimligt ska diskuteras fram i så kallade uppdragsdialoger mellan de enskilda lärarna och deras chefer. 

Över hälften av LR:s medlemmar anser dock att de har för mycket att göra och därför hävdar facket att kommunen inte följer avtalet. 

Trots att personaldirektören Patrik Dahl håller med om att många lärare har en tuff arbetssituation anser däremot han att kommunen har kommit en bra bit på vägen när det gäller dialogen mellan lärarna och deras chefer.

Han hänvisar också till andra projekt inom kommunen som syftar till att förbättra arbetssituationen för personalen och få ner ohälsotalen.   

Enligt honom pågår det flera projekt inom kommunen som syftar till att förbättra arbetssituationen för personalen och få ner ohälsotalen.

_ avtalet betonas dialogen har en tuff arbetssitaution

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".