Gratistidningarna slåss om utrymmet

De gratistidningar som är på väg att etablera sig i Östergötland konkurrerar nu om utrymmet på de platser där många presumtiva läsare passerar.

De företag som ansökt om att få sprida gratistidningar är Metro, Corren tillsammans med NT samt Vimmerby tidning och bara i Linköping vill företagen sätta upp flera hundra tidningsställ.

- Vi kommer att behandla alla lika, säger kommunalrådet Gösta Gustavsson som betonar att det allra viktigaste är att tidningsföretagen ser till så att det inte blir skräpigt runt tidningställen. 

Nu kommer det sannolikt ändå inte att finnas tre gratistidningar att välja emellan i slutändan. I nästa vecka ska Östgötatrafikens styrelse ta ställning till vilken av tidningarna som ska få utrymme på tågen och perrongerna och det beslutet kommer troligen att vara avgörande för vilket eller vilka av tidningsföretagen som kommer att etablera sig i länet. 

igen avgör frågan är vilken tidning som får utrymme på Östötatrafikens tåg och perronger. Det beslutet fattar östgötatrafikens styrelse nästa vecka

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista