Destination Vadstena kan bli privatägt

Turistbolaget Destination Vadstena kan komma att säljas ut. Det innebär t ex att Turistbyrån i Vadstena, arangemanget Gammeljul och guidningar i slottet inte längre kommer att drivas av kommunen utan av privata näringsidkare.

Vadstena Com som vill köpa turisbolaget, består av fem näringsidkare i Vadstena. Det är två hotell, vandrarhem, en ljud och ljusfirma och en camping det handlar om. Men OM bolaget sälj ut så betyder inte det att kommunen helt tar sin hand från tursimen. En plats i styrelsen finns kvar och en 10 % ig ägarnandellen vilket ger insyn och en möjlighet att påverka bolaget säger Tommy palmqvist. Och till turistbyråns personal, som utryckt oro över vad som ska hända med dom om bolaget säljs, säger han så här.

Imorgon kommer frågan att diskuteras. Ett beslut väntas sen tas i oktober eller november då övertagande är tänkt att ske vid årsskiftet.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".