Vuxenpsykiatriska mottagningen i Söderköping stänger

Den första september stängs den vuxenpsykiatriska öppenvårdsmottagningen i Söderköping. Patienter från Söderköping och Valdemarsvik kommer istället få bege sig till vuxenpsykiatriska kliniken på Hageby vårdcentral i Norrköping. Mottagningen i Söderköping har bara funnits fem år och nu återgår man alltså till samma arbetssätt som man hade innan den fanns.

I nästa vecka, den första september, stängs den vuxenpsykiatriska öppenvårdsmottagningen i Söderköping. Flyttlasset går till vuxenpsykiatriska kliniken på Hageby vårdcentral i Norrköping, och det är alltså dit som söderköping- och valdemarsviksbor får åka i framtiden på grund av bespringar inom psykiatrin i Norrlöping på 12-14 miljoner kronor.

Enligt Anne Jansson, enhetschef för psykiatriska södra mottagningen på Hageby vårdcentral, kommer patienter med kortvarig psykisk sjukdom känna av förändringen mest. De kommer få bege sig till Hageby. Långvarigt sjuka och nyinsjuknade kommer få hembesök och behålla i stort sett samma kontaktpersoner.

Den psykiatriska kliniken kommer samarbeta med primärvården i Söderköping och på så sätt hoppas man kunna tillgodose patienterna med effektiva vårdinsatser.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".