Beslut i dag om ny skola i Lindö

Idag ska stadsplaneringsnämnden i Norrköping ta beslut om en detaljplan för en ny skola i Lindö. Ett beslut som det har tagit flera år att komma fram till och som både kommunen och den föräldrargrupp som kämpat för en ny skola, räknar med kommer att överklagas.

Kommunen satsar 85 miljoner kronor på en ny skola med plats för 350 elever från årskurs 1 till 6.

Men det har varit en lång process fram till att det överhuvudtaget finns en plan. De förslag som har lagts fram tidigare har boende protesterat mot och planerna på att bygga ut Lindöskolan har lagts ner.

Enligt det nya förlslaget ska den nya skolan byggas på Mästermansområdet, och det ska även byggas en idrottshall byggas och fotbollsplaner.

För att göra skolvägen trafiksäker vill stadsbyggnadskontoret anlägga en cirkulationsplats i anslutning från Lindövägen till en ny infartsväg.

En större parkering med plats för 150 bilar planeras i anslutning till idrottshallen och ett bullerplank bör sättas upp mot den närmaste bostadshusen, anser utredarna.

Flera av de boende i närheten är oroliga över att husen ska påverkas av själva bygget och har redan nu lämnat in synpunkter på detaljplanen och kommer troligen att överklaga ett positivt beslut.

Lindö kommer med den nya skolan att ha tre skolor i området, där nuvarande Lindöskolan och Långtorpsskolan med totalt cirka 540 barn i dagsläget, kommer att finnas kvar.

Föräldern och Lindöbon Roy Ericsson säger att behovet av skolplatser är stort och att det inte går att förlita sig på de baracker som funnits som komplement till Lindöskolan sedan 1960-talet.

Om det blir ett ja ska den nya skolan börjas bygga så fort som möjligt och kan vara färdig till 2007.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".