Det blev ja till en ny skola i Lindö

Igår sade Stadsplaneringsnämnden i Norrköping ja till detaljplanen för ny för skola och idrottsanläggning på Mästermansområdet i Lindö i Norrköping.

De flesta boende i Lindö är överrens om att det behövs en ny skola i området, men det finns det många synpunkter på var den ska placeras.

Anledningen till att alternativet med Mästermansområdet gått så långt som till en färdig plan, är att man där får plats med både en skola och en idrottshall.

Flera synpunkter från privatpersoner har kommit in till kommunen, både positiva och negativa, på den nya skolan som ska ha plats för 350 elever.

De boende vid Mästermansområdet har protesterat mot den nya skolan. Orsaken är att de är oroliga för att själva byggnationen ska påverka deras hus.

- När de byggde ett äldreboende på området uppstod skador på 5-7 radhus i området, och den här gången handlar det ju om ett ännu större bygge, säger Torsten Westö, vice ordförande i Mästermansgårdens samfällighetsförening.

Överklagas beslutet till Länsstyrelsen tar det ytterligare ett tag innan spaden kan sättas i marken, men så fort detaljplanen vunnit laga kraft sätts byggprojektet igång och då kan skolan vara i drift till år 2007.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista