Linköpings kommun vill köpa ut personal

Linköpings kommun vill förmå anställda att sluta frivilligt med hjälp av avgångspremier. Orsaken är att man vill spara pengar och kunna nyanställa.

Vem som helst kan dock inte ansöka om avgångsvederlag. Istället har kommunledningen själv valt ut 100 tjänster som ska bort och de som har de tjänsterna kommer att kontaktas personligen.

Idag ska kommunen förhandla med facken om sättet att gå tillväga.

- Jag tror att den som får det här erbjudandet kommer att  bli mycket deprimerad och chockad och det är mycket olustigt, säger Mats Olsson som är ordförande för fackförbundet Kommunatjänstemännen, SKTF, i Linköpings kommun.

Lite bryskt kan man säga att kommunledningen pekar ut vilka anställda som inte behövs.

Tanken är att ta bort sådana tjänster som inte behöver ersättas, och i stället vill kommunen rekrytera till områden där behoven ökar.

Därför vill inte kommunen tillämpa de sedvanliga turordningsreglerna.

För att det hela ska vara möjligt avsätter kommunen 42 miljoner kronor till avgångspremier eller ålderspension. Sedan är förhoppningen att de utpekade mer eller mindre frivilligt godtar erbjudandet.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".