Förlust för östgötalagen i den näst sista omgången

Piraterna måste vinna den sista matchen efter gårdagens förlust mot Indianerna i Örebro.
Medan Vargarna trots förlust säkrat ett nytt elitseriekontrakt.

I speedwayens elitserie förlorade Vargarna mot Kaparna med 45-51 och Piraterna förlorade bortamatchen mot Indianerna från Kumla med 10 poäng. 53-43 till Indianerna.
I bottenstriden i elitserietabellen har nu Vargarna fem poäng. Indianerna fyra och Piraterna tre poäng. Eftersom bara ett lag åker ur serien är Vargarnas kontrakt därmed klart för nästa år medan Piraterna måste vinna hemmamatchen på tisdag mot Indianerna för att inte åka ner till allsvenskan nästa år. Vad som skulle kunna rädda Piraterna även vid förlust eller oavgjort är att Vargarna väljer att lägga ner sin elitseriesatsning.
Vargarna har ju ekonomiska problem och vid ett möte den 15:e september skall föreningen ta ställning till om man vill fortsätta i högsta serien. Om Vargarna frivilligt kliver ner en division finns det två alternativ. Det ena är att både Indianerna och Piraterna får stanna kvar i elitserien.
Det andra alternativet är att speedwayföreningarna väljer att banta sin serie från 10 till åtta lag. Men det är spekulationer. För Piraterna gäller nu först och främst att vinna hemmamatchen på tisdag.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".